Seminar - Zakonit otkaz radnog odnosa

ELEKTRONSKA PRIJAVA

Obaveštavamo Vas da se "Seminar - izmene Zakona o radu - Zakonit otkaz radnog odnosa" pomera za 29.2.2024. godine zbog privremene sprečenosti predavača, gospođe Jasmine Maričić Vukotić, iz zdravstvenih razloga.

 

 SEMINAR

 ZAKONIT OTKAZ RADNOG ODNOSA

 

Prestanak radnog odnosa za sve poslodavce predstavlja jednu od neiscrpnih tema, jer se u praksi uvek javljaju nove situacije, nova pravila, ili neki novi propisi, pa poslodavci sve više moraju da vode računa o omega replica procesu koji prethodi davanju otkaza zaposlenom, o čitavoj proceduri, činjenicama koje utvrđuju kao osnov za davanje otkaza, kako ih zaposleni koji je dobio otkaz ne bi posle tužio, ili kako Inspekcija rada ne bi naložila vraćanje na rad zaposlenog koji je otpušten na „nezakonit način“.

Kako bismo sve ovo objasnili poslodavcima (ili zaposlenima u njihovim kadrovskim / HR odeljenjima) i odgovorili na njihove nedoumice oko brojnih pitanja, kao što su npr: razlozi i uslovi za otkaz, otkaz koji nastaje po sili zakona, nezavisno od volje poslodavca ili zaposlenog, sporazum zaposlenog i poslodavca, otkaz zbog krivice zaposlenog, otkaz zbog nastalih okolnosti koje isključuju krivicu zaposlenog, itd., organizujemo ovaj jednodnevni Seminar, sa predavačem koji je inspektor rada sa dugogodišnjim iskustvom, i jedan od najvećih stručnjaka u zemlji za tu oblast.

 

PROGRAM:

Otkaz ugovora o radu koje daje poslodavac

Poseban osvrt na otkaz koji daje poslodavac nezavisno i suprotno volji zaposlenog: uslovi, razlozi, procedure

Analiza posebnih procedura u zavisnosti od razloga otkaza

Prava zaposlenog u slučaju otkaza

Vraćanje na rad zaposlenog po ubrzanoj proceduri ukoliko je pravo zaposlenog očigledno povređeno

Šta se smatra očiglednom povredom prava?

Upravni postupak za vraćanje na rad zaposlenog pre presude suda

Specifičnosti postupka u zavisnosti od razloga otkaza

Pitanja i odgovori

Eventualna analiza slučaja po predlogu učesnika seminara.

 

PREDAVAČ:

Jasmina Maričić-Vukotić    diplomirani pravnik, dugogodišnji stručnjak u oblasti radnih odnosa, konsultant i autor tekstova i priručnika u stručnim časopisima iz oblasti radnog prava, predavač na seminarima, po sertifikatima EK EU i SUK R.Srbije

 

Seminar se održava:

29. februara 2024. god. (četvrtak), sa početkom u 11:00 časova.

 

Učesnicima seminara su obezbeđeni:

pored ličnog prisustva, mogućnost praćenja i on-line, putem Zoom aplikacije,

• sertifikat o pohađanju seminara,

• radni materijal u elektronskom obliku,

• savremeno opremljen radni prostor.

 

Cena seminara za sve učesnike iznosi 20.000 din. (+PDV).

Za drugog i svakog narednog učesnika iz iste kompanije / organizacije, odobravamo popust od 20%.

ELEKTRONSKA PRIJAVA

* Organizator zadržava pravo otkazivanja seminara/kursa/stručne edukacije ukoliko broj prijavljenih učesnika bude nedovoljan.

U tom slučaju, organizator je u obavezi da obavesti učesnike o otkazivanju seminara/kursa/stručne edukacije, u pisanoj formi putem e-mail-a, i to, najkasnije u roku od dva dana pre početka seminara/kursa/stručne edukacije.

 

KONTAKT PODACI

Loznička 2, 11000 Beograd


+381 11 244 34 01


+381 11 244 91 46


info@rezon.rs


facebook


twitter


instagramOvaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.