Seminar - Zloupotreba bolovanja sa aspekta radnih odnosa

ELEKTRONSKA PRIJAVA

POZIV ZA PRIJAVU NA

 SEMINAR

 ZLOUPOTREBA BOLOVANJA

 sa aspekta radnih odnosa

 

U praksi se često dešava da poslodavci imaju probleme u vezi sa zaposlenima koji često, a nekada i „vrlo često“, idu na bolovanja, ili često uzimaju bolovanja po različitim osnovima, ili odu na bolovanja koja predugo traju... Za to vreme, poslodavci su suočeni sa manjkom radne snage, što utiče na rezultate rada, na učinke, na kašnjenje u izvršavanju poslova, a ostali zaposleni budu preopterećeni dodatnim poslovima koje odrađuju kako bi nadoknadili, tj. radili sve ono što spada u posao zaposlenog koji je na opravdanom ili „neopravdanom“ bolovanju.

Naime, već je poznato da ima dosta slučajeva kada zaposleni zloupotrebljavaju bolovanja – dobiju doznake od lekara da su na bolovanju, sve po zdravstvenim propisima, pa posle ta bolovanja produžuju, nekada čak i mesecima, a pri tom, zaposleni uopšte nisu ni bolesni! Mnogo je poslodavaca koji su se našli u takvoj situaciji, ali nisu znali šta da rade, i kako, zakonito da dokažu „lažna bolovanja“, i kako da po osnovu toga daju otkaz zaposlenom. Kakvu proceduru treba da sprovedu? Koje i odakle da dobiju dokaze?

Kako bismo sve ovo objasnili poslodavcima (ili zaposlenima u njihovim kadrovskim / HR odeljenjima) i odgovorili na njihove nedoumice po pitanju navedenog, organizujemo ovaj jednodnevni Seminar, sa predavačem koji je inspektor rada sa dugogodišnjim iskustvom, i jedan od najvećih stručnjaka u zemlji za tu oblast.

 

PROGRAM:

Otkaz koji daje poslodavac nezavisno i suprotno volji zaposlenog: uslovi, razlozi, procedure

Otkaz ugovora o radu po osnovu zloupotrebe bolovanja

Analiza posebnih procedura kod otkaza zbog zloupotrebe bolovanja

Prava zaposlenog u slučaju otkaza

Pitanja i odgovori

Eventualna analiza slučaja po predlogu učesnika seminara.

 

PREDAVAČ:

Jasmina Maričić-Vukotić    diplomirani pravnik, dugogodišnji stručnjak u oblasti radnih odnosa, konsultant i autor tekstova i priručnika u stručnim časopisima iz oblasti radnog prava, predavač na seminarima, po sertifikatima EK EU i SUK R.Srbije

 

Seminar se održava:

15. marta 2024. god. (petak), sa početkom u 11:00 časova.

 

Učesnicima seminara su obezbeđeni:

pored ličnog prisustva, mogućnost praćenja i on-line, putem Zoom aplikacije,

• sertifikat o pohađanju seminara,

• radni materijal u elektronskom obliku,

• savremeno opremljen radni prostor.

 

Cena seminara za sve učesnike iznosi 20.000 din. (+PDV).

Za drugog i svakog narednog učesnika iz iste kompanije / organizacije, odobravamo popust od 20%.

ELEKTRONSKA PRIJAVA

* Organizator zadržava pravo otkazivanja seminara/kursa/stručne edukacije ukoliko broj prijavljenih učesnika bude nedovoljan.

U tom slučaju, organizator je u obavezi da obavesti učesnike o otkazivanju seminara/kursa/stručne edukacije, u pisanoj formi putem e-mail-a, i to, najkasnije u roku od dva dana pre početka seminara/kursa/stručne edukacije.

 

KONTAKT PODACI

Loznička 2, 11000 Beograd


+381 11 244 34 01


+381 11 244 91 46


info@rezon.rs


facebook


twitter


instagramOvaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.