14.12.2022. god. krajnji rok za prijavu osnovnih škola za dodelu sredstava radi unapređenja učeničkih zadruga

12.12.2022

Javni poziv za podnošenje prijava ustanova koje ostvaruju osnovno obrazovanje i vaspitanje u Republici Srbiji za dodelu finansijskih sredstava radi unapređivanja uslova rada učeničkih zadruga

 

Podsećamo, Ministarstvo prosvete R.Srbije je (5.12.2022. god.) raspisalo javni poziv za podnošenje prijava za dodelu finansijskih sredstava ustanovama koje vrše delatnost osnovnog obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji u cilju opremanja učeničkih zadruga radi unapređenja uslova rada. Sredstva su namenjena za realizaciju predloženog programa učeničke zadruge, kao i za nabavku mašina i opreme za rad učeničkih zadruga.

Učeničke zadruge važan su deo obrazovno-vaspitnog rada u školama, kojima se razvijaju potencijali i radne navike učenika, razvija preduzetnička kompetencija i jača motivacija za proizvodnim i radnim procesima, samopouzdanje i svest o vlastitim interesovanjima i mogućnostima.

Učenička zadruga realizacijom programa, nabavkom odgovarajućih mašina, opreme i sredstava za rad i primerenim metodičkim postupcima pod mentorstvom nastavnika treba da omogući razvoj veština i sposobnosti, konstrukciju, produbljivanje i primenu znanja učenika, članova zadruge.

Rok za prijavu je do 14.12.2022. god.

Tekst Javnog poziva i propratne obrasce možete preuzeti sa sajta Ministarstva prosvete, klikom na ovaj link.

 


Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.