30. juna ističe rok za dostavljanje dokumentacije uz redovan godišnji finansijski izveštaj

28.06.2022

Agencija za privredne registre (APR) je još jednom (27. juna) podsetila sve obveznike revizije da 30. juna ističe zakonski rok za dostavljanje dokumentacije uz redovan godišnji finansijski izveštaj (RGFI) koja je propisana članom 45. Zakona o računovodstvu.

Obveznici revizije čiji je RGFI javno objavljen kao potpun i računski tačan, dokumentaciju dostavljaju kreiranjem novog zahteva i to „Dokumentacija uz RGFI“ ili ukoliko su vršene izmene u odnosu na javno objavljen izveštaj, putem zahteva „Korigovani RGFI sa dokumentacijom“. Podnošenje navedenih zahteva je moguće i po isteku zakonskog roka, a najkasnije do kraja 2022. god., s tim da je u tom slučaju neophodno platiti dodatnu naknadu usled neblagovremenog dostavljanja, u iznosu od 3.000 dinara.

Obveznici revizije koji nisu postupili po javno objavljenom Obaveštenju o nedostacima, usled čega im je RGFI javno objavljen kao nepotpun i računski netačan ili je javno objavljena informacija da izveštaj ne može biti objavljen usled neplaćene naknade, imaju mogućnost da najkasnije do kraja godine dostave potpun i računski tačan RGFI zajedno sa dokumentacijom, putem zahteva „RGFI i dokumentacija“, uz plaćanje uvećane naknade usled kašnjenja u dostavljanju RGFI, odnosno dokumentacije.

 


Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.