• Sep. 16
  • 22:42

6. avgusta uplata pomoći za samostalne radnike u kulturi

06.08.2021

Ministar finansija u Vladi R.Srbije, Siniša Mali, izjavio je da je 6.8.2021. god. isplaćena novčana pomoć u iznosu od po 90.000 dinara neto, kao i pripadajući doprinosi, za ukupno 777 samostalnih radnika u kulturi razvrstanih u osam udruženja kojima prošle godine nije isplaćena ta pomoć. Za ovu vrstu pomoći, dodao je ministar, izdvojeno je oko 83,3 miliona dinara.

Siniša Mali je precizirao da je novac prebačen udruženjima, a da će ta udruženja uplatiti novac članovima na koje se ova mera pomoći odnosi.

Ova mera se, precizirao je, odnosi na one koji imaju status lica koja samostalno obavljaju drugu delatnost u kulturi, a tu spadaju samostalni stručnjaci u kulturi, samostalni saradnici i samostalni izvođači kulturnih programa.

„Nastavljamo sa sprovođenjem trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije u cilju ublažavanja posledica pandemije korona virusa. Sledi nam i uplata pune minimalne zarade za ugostitelje, turističke agencije, licencirane turističke vodiče i pratioce, kao i hotele, odmarališta i rent-a-kar agencije. Oni su punu minimalnu zaradu dobili u julu mesecu, a 16. avgusta će im biti uplaćena još jedna“, rekao je ministar Mali.

 

Ističući da se još jednom potvrdilo da država na vreme ispunjava sve obaveze, Mali je rekao da se po planiranoj dinamici nastavljaju isplate pomoći građanima i privredi u okviru trećeg paketa.

On je naveo da će autoprevoznici krajem avgusta dobiti petu ratu sektorske pomoći, a naglasio je i da će penzioneri u septembru mesecu dobiti pomoć u visini od 50 evra, kao i da će svi punoletni građani u novembru dobiti po 30 evra, a zatim u decembru i dodatnih 20 evra. „To znači da će penzioneri do kraja godine od države dobiti ukupno 100 evra, a svi ostali punoletni građani po 50 evra. Osim toga, tu je i nova mera podrške za naše najstarije sugrađane, koji će početkom sledeće godine dobiti po 20.000 dinara“, naveo je ministar finansija.

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.