APR stekla međunarodni sertifikat za sistem upravljanja sigurnošću informacija

21.02.2022

Agencija za privredne registre (APR) je 18.2.2022. god. objavila saopštenje u kojem se navodi da je APR dokazala da ispunjava zahteve sigurnosnog standarda ISO/IEC 27001:2013 za Sistem menadžmenta zaštite i bezbednosti informacija, na osnovu čega je stekla međunarodni sertifikat za sistem za upravljanje sigurnošću informacija (ISMS).

Uspostavljanje i vođenje sistema za upravljanje sigurnošću informacija (ISMS), prema standardu ISO/IEC 27001:2013, dokazuje usaglašenost sistema sa međunarodnim standardom i odgovarajućim zakonodavstvom u oblasti bezbednosti informacija, sistemsku zaštitu u oblasti informacione bezbednosti, smanjenje rizika od gubitka informacija, odgovornost svih zaposlenih u organizaciji za bezbednost informacija, povećan ugled i poverenje kod zaposlenih, korisnika i drugih zainteresovanih strana.

Standard ISO/IEC 27001:2013 je usredsređen na zaštitu poverljivosti, celovitosti i raspoloživosti podataka, koja se postiže prepoznavanjem koji se potencijalni problemi mogu dogoditi podacima i šta treba preduzeti da se takvi problemi spreče, odnosno na upravljanje rizicima.

Na osnovu dobijenog sertifikata, APR, u okviru svog poslovanja iz delokruga svojih nadležnosti, obezbeđuje dodatnu vrednost za korisnike i zainteresovane strane koja se odnosi na jačanje poverenja u pogledu zaštite informacija, smanjenja rizika u poslovanju i jačanja bezbednosne kulture.

 


Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.