• Nov. 28
  • 08:25

Brže i lakše do poreskih uverenja

30.10.2021

Poreska uprava RS je 29.10.2021. god. objavila saopštenje, u kojem podseća poreske obveznike da mogu koristiti elektronske usluge za podnošenje zahteva za izdavanje poreskih uverenja o izmirenim obavezama koje su svim korisnicima portala E–porezi dostupne od 1. marta 2019. god.

 

Elektronska uverenja se dobijaju odmah, bez potrebe odlaska i čekanja u filijalama Poreske uprave. Uverenja možete pronaći na portalu Poreske uprave ili klikom na ovaj link.

 

Preko portala E-porezi, poreski obveznici mogu elektronski podneti zahteve za izdavanje uverenja i dobiti uverenja u elektronskom obliku o plaćenim obavezima na svim uplatnim računima javnih prihoda, uverenja o plaćenim doprinosima za zdravstveno osiguranje, uverenja o plaćenom porezu na dodatu vrednost i uverenja o plaćenim porezima i doprinosima po odbitku na BOP-u.

 

Za izdavanje uverenja elektronskim putem, poreski obveznici ne plaćaju administrativne takse. Ukoliko poreski obveznik ima neizmirene poreske obaveze može se obratiti nadležnom Odeljenju ili Odseku za poresko računovodstvo.

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.