rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • May. 26
  • 14:23

Centralna evidencija stvarnih vlasnika u APR-u biće uspostavljena do kraja 2018. godine

14.12.2018

Prema saopštenju Agencije za privredne registre (APR), od 11.12.2018. god., u skladu sa Zakonom o centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, kao i na osnovu objavljenih Pravilnika o sadržini Centralne evidencije stvarnih vlasnika i Pravilnika o načinu i uslovima elektronske razmene podataka APR-a i drugih državnih organa, Centralna evidencija stvarnih vlasnika biće uspostavljena do 31.12.2018. god. u Agenciji za privredne registre.

Ovlašćena lica u pravnim licima i drugim subjektima, koji su osnovani do 31.12.2018. god., dužna su da evidentiraju podatke u ovu evidenciju najkasnije do 31. januara 2019. god.

Obavezu evidentiranja podataka o stvarnim vlasnicima imaju privredna društva (osim javnih akcionarskih društava), zadruge, ogranci stranih privrednih društava, poslovna udruženja i udruženja (osim političkih stranaka, sindikata, sportskih organizacija i udruženja, crkava i verskih zajednica), fondacije i zadužbine, ustanove, strana predstavništva (privrednih društava, udruženja, fondacija i zadužbina).

Zakon se ne primenjuje na privredna društva i ustanove u kojima je Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave jedini član, odnosno osnivač.

Centralna evidencija stvarnih vlasnika vodiće se elektronskim putem, preko internet stranice APR-a, na kojoj će uskoro biti objavljene i ostale informacije i uputstva.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.