• May. 16
  • 15:21

Danas, 12. aprila, ističe rok za uplatu treće rate dugovanog poreza i doprinosa

12.04.2021

Poreska uprava RS podseća poreske obveznike koji su ostvarili pravo na odlaganje plaćanja dugovanog poreza i doprinosa u skladu sa Uredbom o postupku i načinu odlaganja plaćanja dugovanog poreza i doprinosa u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti COVID-19 („Sl. glasnik RS“, br. 156/20), da rok za uplatu treće rate ističe 12.4.2021. god.

Privredni subjekt koji ne izmiri ratu u propisanom roku gubi pravo na odlaganje plaćanja obaveza po osnovu poreza i doprinosa koje su predmet odlaganja na odlaganje plaćanja. i celokupni preostali poreski dug dospeva danom gubitka prava

Za dodatne informacije poreski obveznici mogu se obratiti Kontakt centru Poreske uprave na brojeve telefona 0700-700 007 i 011-33 10 111, kao i neposredno informisati na šalterima „Vaš poreznik“ u 37 filijala širom Srbije.

 

Podsećamo, detaljno o ostvarivanju i gubitku prava na državnu pomoć usled pandemije „Covid-19 (u sva tri kruga), pisali smo u našem časopisu „Računovodstvo i porezi“, na našim elektronskim priručnicima, kao i u najnovijem Priručniku „Porezi – izbegnite poreske zamke“.

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.