Do 31. marta dostaviti godišnje izveštaje o sistemu FUK i funkciji interne revizije

24.02.2023

Centralna jedinica za harmonizaciju je, radi sagledavanja sveukupnog stanja interne finansijske kontrole u javnom sektoru, pripremila obrasce izveštaja za 2022. godinu o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole i funkciji interne revizije.

 

Aplikacija za elektronsko popunjavanje i dostavljanje izveštaja je aktivirana i nalazi se na portalu: https://ifkj.mfin.gov.rs . Na istom portalu mogu se naći i uputstva i objašnjenja za pripremu i dostavljanje izveštaja elektronskim putem.

 

Zakonski rok za dostavljanje izveštaja je 31. mart 2023. god.

 

Podsećamo da je rukovodilac korisnika javnih sredstava u obavezi da, na propisani način, izvesti ministra finansija o adekvatnosti i funkcionisanju sistema finansijskog upravljanja i kontrole i funkcionisanju sistema interne revizije. Takođe, da bi godišnji izveštaji prikazali realno stanje, neophodno je da u njihovu pripremu budu uključeni rukovodioci svih nivoa organizacije.

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2023. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.