rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Jun. 05
  • 20:45

Informacije o radu Inspekcije rada u vreme vanrednog stanja

02.04.2020

Prema saopštenju od 26.3.2020. god., na osnovu člana 200. stav 5. Ustava R.Srbije, Odlukom predsednika Republike, predsednika Narodne skupštine i predsednika Vlade, koja je stupila na snagu 15. marta 2020. god., proglašeno je vanredno stanje na teritoriji Republike Srbije.

 

Na osnovu člana 6. stav 2. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i člana 15. stav 3. Zakona o državnoj upravi, ministar zdravlja je doneo Naredbu o proglašenju epidemije zarazne bolesti COVID -19, koja je stupila na snagu 19. marta 2020. god., a kojom je proglašena epidemija zarazne bolesti COVID-19, epidemijom od većeg epidemiološkog značaja – za teritoriju Republike Srbije.

 

Prioritetno delovanje Inspektorata za rad, za vreme trajanja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, je usmereno na preduzmanje mera iz domena nadležnosti inspekcije rada, u cilju sprečavanja širenja epidemije virusa COVID–19 i u cilju zaštite zaposlenih kojima su povređena prava iz oblasti radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu, kao i na davanje saveta i informacija zaposlenima i poslodavcima u vezi organizovanja rada i preduzimanja mera radi zaštite bezbednosti i zdravlja na radu zaposlenih za vreme trajanja vanrednog stanja.

 

Imajući u vidu napred navedeno, za vreme trajanja vanrednog stanja i epidemije zarazne bolesti COVID-19 na teritoriji Republike Srbije, Inspektorat za rad neće davati odgovore na pitanja koja se ne odnose na aktuelnu vanrednu situaciju i sprečavanje širenja epidemije virusa COVID–19, i s tim u vezi na mere koje inspekcija rada preduzima u domenu svoje nadležnosti, već će subjekti odgovore na takva postavljena pitanja dobiti nakon okončanja vanrednog stanja.

 

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.