rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Jul. 12
  • 13:18

Inspektori za rad uhapšeni zbog mita

19.11.2019

Inspektori za rad Odeljenja u Sremskoj Mitrovici D.T. (64) i S.G. (62), kako se navodi u tekstu na sajtu Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor, 18.11.2019. god. su lišeni slobode zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i primili mito, saopštilo je Ministarstvo za rad.

D.T. je određen pritvor do 30 dana, dok je S.G. određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Po završetku istražnog postupka, Inspektorat za rad i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja preduzeće mere iz svoje nadležnosti.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, pozvao je nadležne da detaljno ispitaju slučaj kako bi se stalo na put kršenju zakona.

„Nastavićemo sa opsežnim kontrolama i nećemo dozvoliti da bilo ko krši zakon. Inspektorat za rad je u prethodnom periodu ostvario dobre rezultate u borbi protiv rada na crno, nadzori su vršeni po principu rotacije, a unutrašnje kontrole nastavićemo još intenzivnije da sprovodimo. Svako ko krši zakon mora da bude najrigoroznije kažnjen“, rekao je Đorđević.

 

Dakle, ipak u praksi postoji mogućnost da obveznici tj. subjekti nadzora budu zaštićeni od zloupotreba od strane inspektora, nesavesnog i neetičkog ponašanja inspektora, od njihovog nepostupanja u skladu sa propisima, kao i od korumpiranih inspektora.

 

Kako biste prepoznali u kojim situacijama možete da se žalite na inspektore, šta mogu od Vas da traže a šta ne, na koji način, kada i kako mogu da vrše inspekcijski nadzor, ukratko, kako biste znali koja su Vaša zakonska prava (pored obaveza) u odnosu na inspektore koji Vas kontrolišu, podsećamo, naša izdavačka kuća ima više izdanja koja Vam u tome mogu pomoći, npr:

- stručni časopis „Sve inspekcije na dlanu“,

- elektronski priručnik „CD Svi propisi za sve inspekcije“.

 

Nažalost, sva izdanja naših Priručnika:

- „Sva dokumenta koja vam traže inspekcije“,

- „Zaštita od kazni i sankcija pri kontrolama od strane svih nadležnih inspekcija“ (I, II i III izdanje), kao i

- „Zaštita od kazni i sankcija pri kontrolama od strane Poreske inspekcije“ (I, II i III izdanje),

smo rasprodali.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.