Instrukcija za plaćanje po profakturi za subjekte javnog sektora

11.05.2022

Ministarstvo finansija je 6. maja 2022. god. objavilo Instrukciju za plaćanje po profakturi (ponudi) za subjekte javnog sektora i izdavanje fakture / avansne fakture po plaćenoj profakturi, koju prenosimo u nastavku.

 

Instrukcija za sve korisnike javnih sredstava koji vode svoje podračune u okviru konsolidovanog računa trezora Republike Srbije i svoja plaćanja izvršavaju u okviru platnog sistema Uprave za trezor:

Prilikom plaćanja po profakturi (ponudi) neophodno je koristiti šifru plaćanja 290 – druge transakcije, a u pozivu na broj odobrenja obavezno je navesti tačan broj profakture (ponude).

 

Instrukcija za izdavanje elektronske fakture / avansne fakture plaćene na osnovu profakture (ponude):

Izdavalac elektronske fakture / avansne fakture u obavezi je da u odgovarajuće polje u sistemu elekronskih faktura (broj narudžbenice/broj fakture/broj ponude) unese broj profakture (ponude) identičan onome na osnovu koje je izvršeno plaćanje.“

 

Podsećamo:

- Sve u vezi sa PDV-om, e-fiskalizacijom i e-fakturama, uključujući i sve važeće propise, prenosimo na našem sajtu: e-fakture.info – koji prati naš Priručnik „PDV, fiskalizacija i e-fakture“. Saznajte više o ovom Priručniku klikom na ovaj link.

- S druge strane, naš najnoviji Priručnik „E-fiskalizacija – bez problema u praksi“, predstavlja prvu zbirku rešenja za probleme u praksi koji su se već javili u vezi sa novim modelom fiskalizacije. Kupcima ovog Priručnika, takođe, je obezbeđen i pristup sajtu: e-fakture.info . Pri tom, napominjemo, rešenja za probleme iz prakse koji su dati u ovom Priručniku, ne nalaze se na pomenutom sajtu, niti u Priručniku „PDV, fiskalizacija i e-fakture“, i obrnuto. Saznajte više o ovom novom Priručniku klikom na ovaj link.

 

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2023. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.