rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Aug. 05
  • 06:33

Izmenjen ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja sa Danskom u primeni od 1.7.2020. god.

03.07.2020

Od 1. januara 2020. god. (u odnosu na poreze po odbitku) primenjuje se Ugovor između Vlade Republike Srbije i Vlade Kraljevine Danske o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu - u daljem tekstu: Ugovor („Službeni glasnik RS - Međunarodni ugovori“, br. 105/09) izmenjen, Multilateralnom konvencijom za primenu mera koje se u cilju sprečavanja erozije poreske osnovice i premeštanja dobiti odnose na poreske ugovore („Službeni glasnik RS - Međunarodni ugovori“, br. 3/18).

U odnosu na ostale poreze koji nisu porezi po odbitku, Ugovor se (u Republici Srbiji) primenjuje od 1. jula 2020. god.

Izmenjeni tekst Ugovora objavljen je na sajtu Ministarstva finansija (u rubrici: „Propisi - ugovori o izbegavanju dvostrukog oporezivanja“).

Razlog, zbog kojeg o navedenom, ranije, nismo obavestili, kao i zašto tekst Ugovora nije ranije objavljen na sajtu Ministarstva finansija je zato što, od nadležnih organa Danske (iako smo ih o tome, blagovremeno, obavestili) nije dobijena konačna potvrda našeg razumevanja izmenjenog teksta Ugovora, zbog čega je u tekstu Ugovora koji je objavljen na sajtu Ministarstva finansija, izričito napomenuto da je tekst Ugovora pripremio samo nadležni organ Republike Srbije.

 

(Stručni saradnik: mr Dejan Dabetić – viši savetnik - rukovodilac Grupe za ugovore o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u Sektoru za fiskalni sistem u Ministarstvu finansija R.Srbije; Beograd, 24.6.2020. god.)

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.