rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Dec. 01
  • 23:04

Izmenjen ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja sa Letonijom

30.07.2020

Od 1. avgusta 2020. god. (u odnosu na poreze koji nisu porezi po odbitku) u Republici Srbiji i u Republici Letoniji, primenjuje se Ugovor između Saveta ministara Srbije i Crne Gore i Vlade Republike Letonije o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu - u daljem tekstu: Ugovor („Službeni list SCG - Međunarodni ugovori“, br. 3/06), izmenjen Multilateralnom konvencijom za primenu mera koje se u cilju sprečavanja erozije poreske osnovice i premeštanja dobiti odnose na poreske ugovore („Službeni glasnik RS - Međunarodni ugovori“, br. 3/18).

U odnosu na poreze po odbitku, Ugovor se (u R.Srbiji i u R.Letoniji) primenjuje od 1. januara 2021. god.

Izmenjeni tekst Ugovora (koji su, zajedno, pripremili nadležni organi R.Srbije i R.Letonije) objavljen je na sajtu Ministarstva finansija (u rubrici: „Propisi - ugovori o izbegavanju dvostrukog oporezivanja“).

 

(mr Dejan Dabetić (viši savetnik - rukovodilac Grupe za ugovore o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u Sektoru za fiskalni sistem u Ministarstvu finansija R.Srbije; 28.7.2020. god.)

 

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.