• Sep. 16
  • 23:10

Izmenjena Odluka o visini troškova izdavanja kartice zdravstvenog osiguranja

28.07.2021

Upravni odbor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, na sednici održanoj 16.6.2021. god., doneo je Odluku o izmeni Odluke o visini troškova izdavanja kartice zdravstvenog osiguranja (objavljena u „Sl. glasniku RS“, br. 75/21 od 27.7.2021. god.), koja je stupila na snagu 28. jula 2021. god.

Jedina izmena koju donosi ova odluka u Odluci o visini troškova izdavanja kartice zdravstvenog osiguranja („Sl. glasnik RS“, br. 86/19 – u daljem tekstu: Odluka), odnosi se na visinu troška izdavanja kartice zdravstvenog osiguranja, koji je sa 481,00 dinar povećan na 490,00 dinara, ali samo u slučaju kada se kartica dostavlja poštanskom dostavom na kućnu adresu.

 

Podsećamo, Odluku je, na osnovu člana 26. st. 8. i 12. i člana 241. Zakona o zdravstvenom osiguranju („Sl. glasnik RS“, br. 25/19), doneo Upravni odbor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (u daljem tekstu: RFZO), na sednici održanoj 23.10.2019. god., a njome je utrvrđena visina troškova izdavanja kartice zdravstvenog osiguranja osiguranim licima RFZO.

U skladu sa Odlukom, trošak izdavanja kartice zdravstvenog osiguranja koji snosi osiguranik za sebe i članove svoje porodice, odnosno obveznik uplate doprinosa, odnosno drugo pravno ili fizičko lice, odnosno RFZO, utvrđen je u iznosu od 400,00 din. po jednoj kartici zdravstvenog osiguranja. Ovo važi u slučaju kada se kartica zdravstvenog osiguranja uručuje u službenim prostorijama RFZO osiguranom licu, odnosno obvezniku uplate doprinosa, odnosno drugom pravnom ili fizičkom licu za osiguranika i članove njegove porodice.

Trošak izdavanja kartice zdravstvenog osiguranja koji snosi osiguranik za sebe i članove svoje porodice, odnosno obveznik uplate doprinosa, odnosno drugo pravno ili fizičko lice za osiguranika i članove njegove porodice, ukoliko se izjasne da žele da im se kartica zdravstvenog osiguranja dostavi poštanskom dostavom na kućnu adresu, počev od 28.7.2021. god., iznosi 490,00 din. po jednoj kartici zdravstvenog siguranja.

Razliku do punog iznosa troškova izdavanja kartica zdravstvenog osiguranja, u visini kursnih razlika, obračunatog PDV-a i drugih eventualnih troškova, snosi RFZO.

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.