rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Sep. 26
  • 04:08

Kalkulator za obračun zarade i naknade zarade zaposlenog, počev za 2020. godinu

06.02.2020

Na našim elektronskim priručnicima: CD-u za Računovođe, CD-u za Poslodavce i CD-u Poslovni kalkulatori (kao i u njihovim internet verzijama) dodat je Kalkulator za obračun zarade i naknade zarade zaposlenog, počev za 2020. godinu.

Uz ovaj kalkulator, korisnicima ovih naših proizvoda obezbedili smo i detaljno Uputstvo za korišćenje kalkulatora za obračun zarade i naknade zarade zaposlenog, koje ima u vidu sve trenutno važeće tj. aktuelne podatke koji se primenjuju kod obračuna zarada i naknada zarada.

Ovaj Kalkulator Vam omogućava da na brz i jednostavan način obračunate, počev za 2020. godinu, sve ono što je zakonom propisano kao neophodno, kao i ono što mi smatramo da bi većina poslodavaca trebalo da uključi u obračun.

Kalkulator je izrađen prema našem obrascu sa sadžajem obračuna zarade odnosno naknade zarade, koji smo mi objavili.

Kalkulator sadrži obavezne elemente kod obračuna zarade odnosno naknade zarade u skladu sa Pravilnikom o sadržaju obračuna zarade odnosno naknade zarade („Sl. glasnik RS“ br. 90/14 i 44/18-dr.zak.), kojim je propisana obavezna sadržina, ali nije propisana forma obrasca iz razloga što se elementi za obračun osnovne zarade i radnog učinka utvrđuju opštim aktom, a ne Zakonom o radu.

Na kraju, nakon obračuna, korisnici mogu obrazac obračuna da sačuvaju u elektronskom obliku, kao i da isti odštampaju, što je vrlo praktično imajući u vidu da je poslodavac obavezan da zaposlenima dostavlja obračun zarade / naknade za svaki mesec, i to najkasnije do kraja meseca za prethodni mesec, a naročito kada ne isplati zaradu za dati mesec.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.