rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Jun. 05
  • 21:16

Korisničko uputstvo za izdavanje i proveru verodostojnosti eUverenja Poreske uprave

12.03.2019

Poreska uprava RS objavila je (2.3.2019. god.) Korisničko uputstvo za podnošenje Zahteva za izdavanje poreskog uverenja o izmirenim obavezama u elektronskom obliku preko portala Poreske uprave.

Svi korisnici portala E-porezi od 1. marta 2019. god., mogu da dobiju poreska uverenja elektronskim putem. Za pristup portalu E-porezi neophodan je elektronski digitalni sertifikat, dok je provera verodostojnosti elektronskog uverenja moguća bez elektronskog sertifikata.

Pomenuto Korisničko uputstvo namenjeno je poreskim obveznicima koji podnose zahtev za izdavanje poreskog uverenja o izmirenim obavezama u elektronskom obliku preko portala Poreske uprave (portal ePorezi).

Izdavanje poreskog uverenja o izmirenim obavezama u elektronskom obliku predviđeno je za aktivne poreske obveznike koji su u nadležnosti Poreske uprave, odnosno za poreske oblike koje administira Poreska uprava R.Srbije.

Zahtev za izdavanje poreskog uverenja može podneti poreski obveznik ili lice koje poseduje ovlašćenja za elektronsko poslovanje u ime poreskog obveznika.

Korisničko uputstvo za podnošenje Zahteva za izdavanje poreskog uverenja o izmirenim obavezama u elektronskom obliku preko portala Poreske uprave možete preuzeti sa sajta Poreske uprave, klikom na sledeći link.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.