rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Dec. 01
  • 23:52

Ministar zdravlja doneo meru za Republiku Srbiju koja važi od 17. jula 2020. godine

17.07.2020

Ministar zdravlja je 16. jula 2020. godine, na predlog Republičke stručne komisije za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, doneo Naredbu o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru („Sl. glasnik RS“, br. 100/20), koja stupa na snagu 17. jula 2020. godine.

Naredba predviđa da, radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, zabranjuju se javna okupljanja na celoj teritoriji Republike Srbije na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru - kada se istovremeno okuplja više od 10 lica, s tim što rastojanje između prisutnih lica mora biti najmanje 1,5 m, odnosno na svaka 4 m² može biti prisutno jedno lice.

Zabrana okupljanja traje dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 na teritoriji Republike Srbije.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.