Na Portalu CROSO-a omogućen unos novih šifri u skladu sa Listom kvalifikacija

31.03.2022

 

Budući da je kraj meseca, i da će mnogi poslodavci danas i sutra prijavljivati nove radnike i/ili produžavati ugovore postojećim zaposlenima, skrećemo pažnju da je na Portalu Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja od 18. marta 2022. god. omogućen unos podataka u skladu sa Odlukom o Jedinstvenom kodeksu šifara za unošenje i šifriranje podataka u evidencijama u oblasti rada („Sl. glasnik RS“, br. 56/18,101/20 i 74/21), te u skladu sa tim, u polje 10. Jedinstvene prijave na obavezno socijalno osiguranje omogućen je unos novih šifri u skladu sa Listom kvalifikacija.

 

 

 

Uputstvo za upotrebu šifarnika Liste kvalifkacija možete preuzeti klikom na ovaj link.

 

Ovo uputstvo prenosimo i u odgovarajućim izdanjima naše izdavačke kuće.

 

 

 

Dodatne informacije možete dobiti na Web strani CROSO-a, na adresi http://azk.gov.rs/, a za sva pitanja koja se odnose na primenu novih šifarnika, odnosno izbor konkretnih kvalifikacija, ista možete da postavljate na mail: marina.flego@azk.gov.rs  i  marina.kokunesoski@azk.gov.rs .

 

Pitanja koja se odnose na tehnički postupak unosa, odnosno rad na portalu CROSO-a možete slati na mail info@croso.rs

 

 

 


Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.