• May. 18
  • 17:39

Na Portalu CROSO-a omogućen unos novih šifri u skladu sa Listom kvalifikacija

31.03.2022

 

Budući da je kraj meseca, i da će mnogi poslodavci danas i sutra prijavljivati nove radnike i/ili produžavati ugovore postojećim zaposlenima, skrećemo pažnju da je na Portalu Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja od 18. marta 2022. god. omogućen unos podataka u skladu sa Odlukom o Jedinstvenom kodeksu šifara za unošenje i šifriranje podataka u evidencijama u oblasti rada („Sl. glasnik RS“, br. 56/18,101/20 i 74/21), te u skladu sa tim, u polje 10. Jedinstvene prijave na obavezno socijalno osiguranje omogućen je unos novih šifri u skladu sa Listom kvalifikacija.

 

 

 

Uputstvo za upotrebu šifarnika Liste kvalifkacija možete preuzeti klikom na ovaj link.

 

Ovo uputstvo prenosimo i u odgovarajućim izdanjima naše izdavačke kuće.

 

 

 

Dodatne informacije možete dobiti na Web strani CROSO-a, na adresi http://azk.gov.rs/, a za sva pitanja koja se odnose na primenu novih šifarnika, odnosno izbor konkretnih kvalifikacija, ista možete da postavljate na mail: marina.flego@azk.gov.rs  i  marina.kokunesoski@azk.gov.rs .

 

Pitanja koja se odnose na tehnički postupak unosa, odnosno rad na portalu CROSO-a možete slati na mail info@croso.rs

 

 

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.