rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Jun. 05
  • 19:39

Narodna skupština ukinula vanredno stanje u R.Srbiji

07.05.2020

Kasno sinoć, 6.5.2020. god., Skupština je glasala o predlogu Vlade o ukidanju vanrednog stanja, koji je i usvojen. Za ovaj predlog glasalo je 155 poslanika, protiv nije bio nijedan poslanik, dok je jedan poslanik bio uzdržan, a jedan nije glasao.

Predlog o ukidanju vanrednog stanja usvojen je nakon celodnevne rasprave u parlamentu.

Poslanici su usvojili Zakon o važenju uredaba koje je Vlada uz supotpis predsednika Republike donela za vreme vanrednog stanja i koje je Narodna skupština potvrdila, kao i Odluku o ukidanju vanrednog stanja.

Oba ova akta su objavljena u „Sl. glasniku RS“, br. 65/20 od 6.5.2020. god., i istoga dana su stupila na snagu, dakle vanredno stanje je ukinuto 6. maja 2020. god.

Ukinuto je 11 uredbi koje su važile za vreme vanrednog stanja, a odnose se na organizaciju rada poslodavaca, deo poreskih mera, ograničenje cena, način zaduživanja, učešće u krivičnom postupku, i druge oblasti.

Pri tom, 15 drugih uredbi i dalje ostaju na snazi.

Koje uredbe su tačno ukinute, a koje i dalje važe, kao i sve ostale propise donete za vreme vanrednog stanja potražite na našem elektronskom priručniku CD-u za Poslodavce, i to u posebnom odeljku: POSLOVANJE ZA VREME PANDEMIJE COVID-19.

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.