Nove instrukcije u vezi sa E-fakturama i propisi o E-fiskalizaciji ažurirani na našem sajtu E-fakture.info

16.05.2022

Napominjemo, na našem sajtu www.e-fakture.info ažurirane su sledeće instrukcije:

 

* u delu: ELEKTRONSKO FAKTURISANJE > Propisi u vezi sa e-fakturama > Uputstva:

- Interno tehničko uputstvo M.finansija o e-fakturama, verzija od 1.5.2022. god.

- Specifikacija prilagođene primene standarda EN 16931-1 za elektronske fakture u unutrašnjem prometu u R.Srbiji, verzija od 10.4.2022. god.

 

* u delu: ELEKTRONSKO FAKTURISANJE > Propisi u vezi sa e-fakturama > Ostalo:

- Krajnja specifikacija aplikativnog interfejsa za neposredan pristup sistemu elektronskih faktura (verzija od 1.3.2022. god. Ovaj dokument daje krajnju specifikaciju za pristup putem aplikativnog interfejsa. Krajnja tehnička specifikacija aplikativnog interfejsa je sastavni deo implementacije aplikativnog interfejsa i održava se tako da uvek bude usaglašena sa odgovarajućom verzijom implementiranog sistema.)

 

Takođe, na istom sajtu, u vezi sa e-fiskalizacijom, ažuriran je i:

- Pravilnik o vrstama fiskalnih računa, tipovima transakcija, načinima plaćanja, pozivanju na broj drugog dokumenta i pojedinostima ostalih elemenata fiskalnog računa – prečišćeni tekst, u primeni od 13. maja 2022. god.

 

Podsećamo:

- Sve u vezi sa PDV-om, e-fiskalizacijom i e-fakturama, uključujući i sve važeće propise, prenosimo na našem sajtu: e-fakture.info – koji prati naš Priručnik „PDV, fiskalizacija i e-fakture“. Saznajte više o ovom Priručniku klikom na ovaj link.

- S druge strane, naš najnoviji Priručnik „E-fiskalizacija – bez problema u praksi“, predstavlja prvu zbirku rešenja za probleme u praksi koji su se već javili u vezi sa novim modelom fiskalizacije. Kupcima ovog Priručnika, takođe, je obezbeđen i pristup sajtu: e-fakture.info . Pri tom, napominjemo, rešenja za probleme iz prakse koji su dati u ovom Priručniku, ne nalaze se na pomenutom sajtu, niti u Priručniku „PDV, fiskalizacija i e-fakture“, i obrnuto. Saznajte više o ovom novom Priručniku klikom na ovaj link.

 

 


Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.