Novi Kalkulatori za obračun zarada, PP OD-O i za obračun zatezne kamate

18.01.2022

Na osnovu važećih propisa i aktuelnih podataka za obračune, ažurirali smo praktične kalkulatore (obrasce u formi kalkulatora) koji su Vam neophodni u poslovanju, a koji se, pored ostalih kalkulatora, nalaze na našim elektronskim priručnicima (i u njihovoj internet verziji), i to na:

- CD-u za Računovođe,

- CD-u za Poslodavce i

- CD-u Poslovni kalkulatori.

(Saznajte više o ovim elektronskim priručnicima klikom na ovaj link.)

 

Na pomenutim CD-ima nalazi se ažurirani Kalkualtor za obračun zarade i naknade zarade za zaposlenog, sa porezom i doprinosima – koji je u primeni počev od 1.1.2022. god., sa Uputstvom za njegovo korišćenje, a u skladu sa važećom regulativom.

VAŽNO: ažuriran je i Kalkulator PP OD-O – koji je u primeni od 1.1.2022. god., a koji služi za obračun doprinosa za osnivače i članove privrednog društva.

Na pomenutim CD-ima ažuriran je i Kalkulator za obračun (zakonske) ZATEZNE KAMATE prostom metodom, koji se primenjuje i kod dužničko-poverilačkih odnosa - u skladu sa Zakonom o zateznoj kamati („Sl. glasnik RS“, br. 119/12), a na osnovu važeće stope zatezne kamate, koja je u primeni zaključno sa 10. februarom 2022. god.

Podsećamo, Kalkulator – Obrazac OZ-10 - Spisak obračunatih – isplaćenih naknada zarada - za potrebe ostvarivanja prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja, je i dalje aktuelan.

 


Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.