• Nov. 28
  • 08:19

Novi Obrazac PEP - Ovlašćenje za upotrebu elektronskih servisa Poreske uprave

16.11.2021

Podsećamo, Pravilnikom o izmeni Pravilnika o podnošenju poreske prijave elektronskim putem („Sl. glasnik RS“, br. 99/21) koji je stupio na snagu 30.10.2021. god., propisan je novi obrazac PEPOvlašćenje za upotrebu elektronskih servisa, kojim je zamenjen dosadašnji obrazac.

Novi obrazac PEP u delu 4. obim ovlašćenja za upotrebu elektronskih servisa dopunjen je tačkom 4.6. fiskalizacija, kako bi se obveznicima fiskalizacije omogućilo da preko portala Poreske uprave ePorezi:

- podnose prijave PGJO – Prijava sa podacima za generisanje jedinstvene oznake poslovnog prostora i poslovne prostorije;

- podnesu prijavu FIP-EFU – Izjava o zainteresovanosti za finansijsku podršku;

- pristupaju portalu Elektronski sistem za fiskalizaciju (https://tap.suf.purs.gov.rs/Home/Login).

Svi zakonski zastupnici poreskih obveznika koji su do stupanja na snagu izmene Pravilnika (30.10.2021. god.) podneli obrazac PEP i dodelili ovlašćenje za sve elektronske servise pod tačkom 4.1, nemaju obavezu podnošenja novog PEP obrasca da bi dodelili ovlašćenje i za obim pod tačkom 4.6. fiskalizacija.

 

Propisani novi obrazac PEP – pripremljen za popunjavanje i štampanje prenosimo na našim elektronskim priručnicima – CD-u za Računovođe i CD-u za Poslodavce.

Takođe, o tome pišemo i u dopunskom, WEB izdanju časopisa "Računovodstvo i porezi", br. 194/2 (novembar 2021. god.).

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.