Novi podzakonski akti iz oblasti građevinarstva u primeni od 21. oktobra

16.10.2023

U „Sl. glasniku RS“, br. 87/23 od 13.10.2023. god., objavljena su dva nova podzakonska akta u vezi sa Zakonom o planiranju i izgradnji („Sl. glasnik RS“, br. 72/09,… 62/23), i to:

- Pravilnik o posebnoj vrsti objekata i posebnoj vrsti radova za koje nije potrebno pribavljati akt nadležnog organa, kao i vrsti objekata koji se grade, odnosno vrsti radova koji se izvode, na osnovu rešenja o odobrenju za izvođenje radova, kao i obimu, sadržaju i kontroli tehničke dokumentacije koja se prilaže uz zahtev i postupku koji nadležni organ sprovodi, i- Uredba o lokacijskim uslovima.

 

Oba akta su u primeni od 21. oktobra 2023. god.

 

Počev od istog datuma prestaju da važe:

- Pravilnik o posebnoj vrsti objekata i posebnoj vrsti radova za koje nije potrebno pribavljati akt nadležnog organa, kao i vrsti objekata koji se grade, odnosno vrsti radova koji se izvode, na osnovu rešenja o odobrenju za izvođenje radova, kao i obimu i sadržaju i kontroli tehničke dokumentacije koja se prilaže uz zahtev i postupku koji nadležni organ sprovodi („Sl. glasnik RS“, br. 102/20, 16/21 i 87/21), kao i

- Uredba o lokacijskim uslovima („Sl. glasnik RS“, br. 115/20).

 

Oba nova akta su dostupna pretplatnicima na naše E-priručnike:

- CD za Poslodavce i

- CD za Računovođe.

O ovim novinama pisaćemo i u časopisu „Sve inspekcije na dlanu“.

 


Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.