Novine u propisima o elektronskim fakturama na snazi od 9. aprila 2022. god.

11.04.2022

U „Sl. glasniku RS“, br. 46/22 (od 8. 4.2022. god.), pored ostalog, objavljena su četiri podzakonska akta u vezi sa elektronskim fakturisanjem, koji su u primeni od 9. aprila 2022. god., i to:

- Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o elementima elektronske fakture, formi i načinu dostave prateće i druge dokumentacije kroz sistem elektronskih faktura, načinu i postupku elektronskog evidentiranja obračuna poreza na dodatu vrednost u sistemu elektronskih faktura i načinu primene standarda elektronskog fakturisanja;

- Pravilnik o dopunama Pravilnika o načinu i postupku registrovanja za pristup sistemu elektronskih faktura, načinu pristupanja i korišćenja sistema elektronskih faktura i načinu korišćenja podataka koji su dostupni u sistemu elektronskih faktura;

- Uredba o dopuni Uredbe o uslovima i načinu korišćenja sistema za upravljanje fakturama; i

- Uredba o dopuni Uredbe o uslovima i načinu čuvanja i stavljanja na uvid elektronskih faktura i načinu obezbeđivanja verodostojnosti i integriteta sadržine faktura u papirnom obliku.

 

Napominjemo, svi navedeni akti su već ažurirani na našem sajtu: e-fakture.info, kao i na našim elektronskim priručnicima: CD za Računovođe i CD za Poslodavce.

 

Podsećamo, sve u vezi sa e-fakturama, uključujući i sve važeće propise, prenosimo na sajtu: e-fakture.info – koji prati naš Priručnik „PDV, fiskalizacija i e-fakture“. Saznajte više o ovom Priručniku klikom na ovaj link.

 


Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.