• May. 18
  • 17:21

Novine u propisima o elektronskim fakturama na snazi od 9. aprila 2022. god.

11.04.2022

U „Sl. glasniku RS“, br. 46/22 (od 8. 4.2022. god.), pored ostalog, objavljena su četiri podzakonska akta u vezi sa elektronskim fakturisanjem, koji su u primeni od 9. aprila 2022. god., i to:

- Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o elementima elektronske fakture, formi i načinu dostave prateće i druge dokumentacije kroz sistem elektronskih faktura, načinu i postupku elektronskog evidentiranja obračuna poreza na dodatu vrednost u sistemu elektronskih faktura i načinu primene standarda elektronskog fakturisanja;

- Pravilnik o dopunama Pravilnika o načinu i postupku registrovanja za pristup sistemu elektronskih faktura, načinu pristupanja i korišćenja sistema elektronskih faktura i načinu korišćenja podataka koji su dostupni u sistemu elektronskih faktura;

- Uredba o dopuni Uredbe o uslovima i načinu korišćenja sistema za upravljanje fakturama; i

- Uredba o dopuni Uredbe o uslovima i načinu čuvanja i stavljanja na uvid elektronskih faktura i načinu obezbeđivanja verodostojnosti i integriteta sadržine faktura u papirnom obliku.

 

Napominjemo, svi navedeni akti su već ažurirani na našem sajtu: e-fakture.info, kao i na našim elektronskim priručnicima: CD za Računovođe i CD za Poslodavce.

 

Podsećamo, sve u vezi sa e-fakturama, uključujući i sve važeće propise, prenosimo na sajtu: e-fakture.info – koji prati naš Priručnik „PDV, fiskalizacija i e-fakture“. Saznajte više o ovom Priručniku klikom na ovaj link.

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.