Novine u vezi sa delatnostima koje su oslobođene obaveze evidentiranja prometa preko e-fiskalnih uređaja

29.12.2022

Izmene i dopune Uredbe o određivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa na malo preko elektronskog fiskalnog uređaja na snazi od 31.12.2022. god.

 

Poreska uprava je (28.12.2022. god.) skrenula pažnju, da je izmenama i dopunama Uredbe o određivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa na malo preko elektronskog fiskalnog uređaja propisano da se, počev od 31. decembra 2022. god., delatnostima za koje ne postoji obaveza evidentiranja prometa na malo i primljenih avansa za promet na malo preko elektronskog fiskalnog uređaja (EFU) smatraju i delatnosti pružanja marketinških usluga u maloprodajnom objektu pravnim licima, odnosno obveznicima poreza na prihode od samostalne delatnosti u smislu zakona kojim se uređuje porez na dohodak građana.

Takođe, obveznicima fiskalizacije koji se bave prodajom dobara i usluga na pijačnim tezgama i sličnim objektima odložena je obaveza evidentiranja prometa na malo i primljenih avansa za promet na malo preko EFU zaključno sa 31. decembrom 2023. god.

 

Pomenuta Uredba - ažurirana - dostupna je našim pretplatnicima.

Podsećamo:

- Sve u vezi sa PDV-om, e-fiskalizacijom i e-fakturama, uključujući i sve važeće propise, prenosimo na sajtu: e-fakture.info – koji prati naš Priručnik „PDV, fiskalizacija i e-fakture“.

- S druge strane, naš Priručnik „E-fiskalizacija – bez problema u praksi“, predstavlja prvu zbirku rešenja za probleme u praksi koji su se već javili u vezi sa novim modelom fiskalizacije. Kupcima ovog Priručnika, takođe, je obezbeđen i pristup sajtu: e-fakture.info . Pri tom, napominjemo, rešenja za probleme iz prakse koji su dati u ovom Priručniku, ne nalaze se na pomenutom sajtu, niti u Priručniku „PDV, fiskalizacija i e-fakture“, i obrnuto.

● Informacije o tome kako da postanete korisnik našeg sajta www.e-fakture.info možete seaznati na ovom sajtu (RezonSrbija.rs), ili nas možete kontaktirati.

 

 


Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.