• May. 16
  • 15:11

Obaveštenje o neradnim danima za predstojeće praznike

29.04.2021

 

Podsećamo, pravoslavni Vaskrs se ove godine praznuje (neradno) od 30. aprila do 3. maja (zaključno sa drugim danom Vaskrsa), dakle, od petka do ponedeljka.

Pri tom, državni praznik, koji se takođe praznuje neradno - 1. i 2. maja, kao Praznik rada, „pada“ u subotu i nedelju.

Prema članu 3a Zakona o državnim i drugim praznicima u R.Srbiji („Sl. glasnik RS“, br. 43/01, 101/07 i 92/11), ako jedan od datuma kada se praznuju državni praznici R.Srbije padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana. Budući da je ove godine drugi dan Vaskrsa u ponedeljak 3. maja, toga dana se ne radi, tako da „prvi naredni radni dan“ jeste utorak, 4. maj, kada će se neradno proslavljati 2. maj. Dakle, ove godine su ova dva praznika spojena, tako da se ne radi od petka, 30. aprila sve do srede, 5. maja koja je prvi radni dan nakon praznika.

Pri tom, podsećamo, članom 4. st. 1. tač. 2. Zakona o državnim i drugim praznicima u R.Srbiji („Sl. glasnik RS“, br. 43/01, 101/07 i 92/11), propisano je, pored ostalog, da zaposleni - katolici i pripadnici drugih hrišćanskih verskih zajednica, imaju pravo da ne rade u dane sledećih verskih praznika, i to: na prvi dan Božića i u dane Uskršnjih praznika počev od Velikog petka zaključno sa drugim danom Uskrsa, prema njihovom kalendaru.

To znači da, ove godine, zaposleni katolici, pored pravoslavnog Vaskrsa, imaju pravo da ne rade i u dane Uskršnjih praznika, tj. od 2. aprila (petak) zaključno sa 5. aprilom (ponedeljak).

 

U skladu s navedenim, obaveštavamo Vas da kompanija Rezon Media Grup neće raditi počev od 30. aprila zaključno sa 4. majom 2021. god. Prvi radni dan nakon praznika je sreda, 5. maj.

Svim našim klijentima čestitamo predstojeće praznike!

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.