rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Aug. 05
  • 05:07

Obaveštenje o obavezi godišnjeg izveštavanja za Lokalni registar izvora zagađivanja

20.12.2019

Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda obavestio je sva privredna društva, druga pravna lica i preduzetnike, čije aktivnosti dovode do zagađivanja životne sredine, da su u obavezi da ovom sekretarijatu dostave podatke o zagađujućim materijama koje se emituju u životnu stredinu radi unosa u Lokalni registar izvora zagađivanja (LRIZ). Podatke o zagađujućim materijama koje se emituju u životnu sredinu potrebno je uneti u elektronsku bazu podataka, koja se nalazi na sajtu Grada Beograda, na stranici Sekretarijata za zaštitu životne sredine, u delu Korisni linkovi, pod nazivom „Lokalni registar izvora zagađivanja”.

Za potrebe registracije, kojom će biti omogućen unos podataka u bazu, potrebno je dostaviti imejl adresu na registarzagadjivaca@beograd.gov.rs, a dostavljena imejl adresa će ubuduće biti upotrebljena kao korisničko ime. Instrukcija za unos podataka u bazu sastavni je deo baze.

Potrebno je da se podaci za izveštajni period od 1. januara do 31. decembra 2019. godine unesu u bazu podataka najkasnije do 31. marta 2020. godine.

Pravna lica koja ispunjavaju uslove o minimalnim graničnim vrednostima kapaciteta za određenu privrednu delatnost, kako je  navedeno u Pravilniku o metodologiji za izradu nacionalnog i lokalnog registra izvora zagađivanja, kao i metodologiji za vrste, načine i rokove prikupljanja podataka, u obavezi su da postupaju u skladu sa ovim pravilnikom i da Sekretarijatu za zaštitu životne sredine Grada Beograda dostave podatke o izvorima zagađivanja, vrstama, količinama, načinu i mestu ispuštanja zagađujućih materija u vazduh, vodu i zemljište, kao i o količinama, vrsti, sastavu i načinu tretmana i odlaganja otpada.

Sve novosti u vezi Inspekcije za zaštitu životne sredine, kao i drugih inspekcija, možete pročitati u našem časopisu „Sve inspekcije na dlanu“.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.