rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Sep. 26
  • 03:32

Obaveštenje o obavezi upisa u Evidenciju operatora informaciono-komunikacionih sistema od posebnog značaja

06.02.2020

Obaveštavamo operatore IKT sistema od posebnog značaja u Republici Srbiji da su, shodno odredbama Zakona o informacionoj bezbednosti („Sl. glasnik RSˮ br. 6/16, 94/17 i 77/19) i Pravilnika o podacima koje sadrži evidencija operatora informaciono-komunikacionih sistema od posebnog značaja („Sl. glasnik RS“ broj 9/20) dužni da se upišu u Evidenciju operatora informaciono-komunikacionih sistema od posebnog značaja zaključno sa 12. majem 2020. godine.

Podatke koji se upisuju u navedenu evidenciju operatori IKT sistema od posebnog značaja dostavljaju na Obrascu 1 – Zahtev za upis podataka u evidenciju IKT sistema od posebnog značaja i upućuju Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Podsećamo da su IKT sistemi od posebnog značaja definisani članom 6. Zakona i da je reč o IKT sistemima koji se koriste:

1) u obavljanju poslova u organima vlasti;

2) za obradu posebnih vrsta podataka o ličnosti, u smislu zakona koji uređuje zaštitu podataka o ličnosti;

3) u obavljanju delatnosti od opšteg interesa i drugim delatnostima, koje su bliže definisane Uredbom o utvrđivanju Liste delatnosti u oblastima u kojima se obavljaju delatnosti od opšteg interesa i u kojima se koriste informaciono-komunikacioni sistemi od posebnog značaja („Sl. glasnik RS“, broj 94/19).

4) u pravnim licima i ustanovama koje osniva Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave za obavljanje delatnosti iz tačke 3).

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.