• Sep. 16
  • 00:22

Objavljeni podzakonski akti u vezi sa elektronskim fakturisanjem

30.07.2021

U „Sl. glasniku RS“, br. 69/21 od 9.7.2021. god., objavljeni su podzakonski akti doneti na osnovu Zakona o elektronskom fakturisanju, koji će biti u primeni od 1. januara 2022. god., i to:

- Uredba o uslovima i načinu čuvanja i stavljanja na uvid elektronskih faktura i načinu obezbeđivanja verodostojnosti i integriteta sadržine faktura u papirnom obliku;

- Uredba o uslovima i načinu korišćenja sistema za upravljanje fakturama;

- Uredba o postupku i uslovima za davanje i oduzimanje saglasnosti za obavljanje poslova informacionog posrednika;

- Pravilnik o elementima elektronske fakture, formi i načinu dostave prateće i druge dokumentacije kroz sistem elektronskih faktura, načinu i postupku elektronskog evidentiranja obračuna poreza na dodatu vrednost u sistemu elektronskih faktura i načinu primene standarda elektronskog fakturisanja;

- Pravilnik o načinu i postupku registrovanja za pristup sistemu elektronskih faktura, načinu pristupanja i korišćenja sistema elektronskih faktura i načinu korišćenja podataka koji su dostupni u sistemu elektronskih faktura;

- Pravilnik o načinu postupanja Centralnog informacionog posrednika.

 

Napominjemo, ovi podzakonski akti nalaze se na našim elektronskim priručnicima, kao što su: CD za Računovođe i CD za Poslodavce.

Više o ovim proizvodima možete saznati na našem sajtu, u odeljku: Elektronski priručnici.

 

Takođe, pomenuti podzakonski akti se nalaze i na našem sajtu: www.e-fakture.info .

Podsećamo, u našem najnovijem Priručniku „PDV, fiskalizacija i e-fakture“ nalaze se sva potrebna objašnjenja o važnim novinama u navedene tri važne oblasti.

Prvi tiraž ovog Priručnika je već rasprodat, ali ne brinite, doštampali smo još jedan kontigent, tako da, ukoliko već niste, moći ćete da obezbedite primerak za sebe.

Napominjemo, ovaj Priručnik prati i naš poseban sajt: www.e-fakture.info – koji se svakodnevno ažurira u skladu sa izmenama, ali i dopunjuje, budući da se još uvek očekuje donošenje pojedinih podzakonskih akata, pre svega iz oblasti fiskalizacije i elektronskog fakturisanja. Do sada, neki od podzakonskih akata su objavljeni tokom jula, i odmah smo ih obezbedili svim kupcima našeg Priručnika, na sajtu www.e-fakture.info .

Takođe, ovaj sajt se stalno obogaćuje savetima i odgovorima naših stručnih saradnika iz Ministarstva finansija (koji su, inače, i autori ovog Priručnika) na pitanja naših klijenata, kao i najvažnijim službenim mišljenjima koje objavljuje Ministarstvo finansija.

Detaljno o Priručniku možete se informisati na našem saju, ili nas možete kontaktirati.

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.