rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Jul. 10
  • 10:10

Od 10. juna na javnim mestima u zatvorenom do 500 lica, a na otvorenom bez ograničenja uz rastojanje od 1 metar

11.06.2020

 

Na osnovu člana 52. stav 1. tačka a) Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti („Sl. glasnik RS“, br. 15/16 i 68/20) i člana 15. stav 3. Zakona o državnoj upravi („Sl. glasnik RS“, br. 79/05,…i 47/18), na predlog Republičke stručne komisije za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, ministar zdravlja doneo je novu Naredbu o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima („Sl. glasnik RS“, br. 83/20 od 10. 6.2020. god.), koja je na snazi od 10. juna 2020. god.

 

 

Radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, od 10. juna zabranjena su javna okupljanja na celoj teritoriji Republike Srbije na javnim mestima u zatvorenom prostoru – kada se istovremeno okuplja više od 500 lica.

 

Za vreme dozvoljenog okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru moraju biti primenjene sve preventivne mere koje se odnose na dezinfekciju, sanitarno-tehničke i higijenske uslove.

 

S druge strane, na javnim mestima na otvorenom prostoru na celoj teritoriji R.Srbije dozvoljena su okupljanja, s tim da rastojanje između prisutnih lica iznosi najmanje jedan metar.

 

Na ulazu za publiku, prilikom sportskog događaja na otvorenom, na kojem je dozvoljeno prisustvo većeg broja lica, ali na rastojanju od 1m između njih, mora biti istaknuto obaveštenje o maksimalnom broju lica koja mogu prisustvovati događaju dok ova mera traje.

 

 

Obe mere (i za zatvorene i za otvorene javne prostore) traju dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 na teritoriji R.Srbije.

 

 

Stupanjem na snagu ove naredbe, 10.6.2020. god. prestala je da važi Naredba o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru („Sl. glasnik RS“, br. 78/20).

 

 

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.