rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Jul. 10
  • 10:39

Od 1. juna na snazi nova Naredba o zabrani okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru

01.06.2020

Na osnovu člana 52. stav 1. tačka a) Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti („Sl. glasnik RS“, br. 15/16 i 68/20) i člana 15. stav 3. Zakona o državnoj upravi („Sl. glasnik RS“, br. 79/05,… i 47/18), na predlog Republičke stručne komisije za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, ministar zdravlja doneo je novu Naredbu o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru („Sl. glasnik RS“, br. 78/20 od 29.5.2020. god.), a koja je na snazi od 1. juna 2020. god.

Ova naredba propisuje sledeće:

 

● Radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zabranjuju se javna okupljanja na celoj teritoriji R.Srbije na javnim mestima u zatvorenom prostoru – kada se istovremeno okuplja više od 100 lica.

Za vreme dozvoljenog okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru moraju biti primenjene sve preventivne mere koje se odnose na dezinfekciju, sanitarno-tehničke i higijenske uslove.

 

● Zabranjuju se javna okupljanja na celoj teritoriji R.Srbije na javnim mestima na otvorenom prostoru – kada se istovremeno okuplja više od 1.000 lica.

Izuzetno od stava 1. ove tačke, sportskim takmičenjima može prisustvovati veći broj lica, s tim da rastojanje između prisutnih lica iznosi najmanje jedan metar. Pri tom, na ulazu za publiku, prilikom sportskog događaja kojem je dozvoljeno prisustvo više od 1.000 lica, mora biti istaknuto obaveštenje o maksimalnom broju lica koja mogu da prisustvuju događaju dok ova mera traje.

 

● Obe navedene zabrane okupljanja trajaće dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 na teritoriji R.Srbije.

 

Stupanjem na snagu ove naredbe, tj. 1.6.2020. god., prestala je da važi Naredba o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru („Sl. glasnik RS“, br. 66/20 i 76/20).

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.