• Jul. 23
  • 20:02

Od 30. juna 2020. godine u Beogradu obavezne maske u prevozu i zatvorenom prostoru

29.06.2020

Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 je, dana 29. juna 2020. godine, doneo odluku da na području Grada Beograda od 30. juna 2020. godine, od šest sati ujutru, bude obavezno nošenje maski.

Nošenje maski će biti obavezno ne samo u prevozu, već i u svim zatvorenim prostorima, kao i fizička distanca od najmanje jednog metra.

To ne moraju da budu hiruške maske, već mogu biti i pamučne. Apeluje se na to da se koriste i druge mere prevencije, a to je fizička distanca od najmanje jednog metra, kao i redovno pranje ruku.

Ove mere su donete zbog porasta broja zaraženih prethodnih dana.

Većina zaraženih ima blaži oblik infekcije ili nema nikakve simptome, ali da se, ipak, značajan broj osoba hospitalizuje.

Najveći broj zaraženih je upravo sa područja glavnog grada i ukoliko se takav trend nastavi ograničiće se broj ljudi u zatvorenom i otvorenom prostoru, te da je čak i uz fizičku distancu, obavezno nošenje zaštitne maske.

Za sada, nisu planirane bilo kakve sankcije, ali da se i kaznene mere mogu očekivati ukoliko mere zaštite ne budu široko prihvaćene i poštovane.

Nije doneta odluka o ograničavanju rada ugostiteljskih objekata, ali se mora poštovati mera da sve vreme u zatvorenom prostoru se nosi maska.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.