rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Aug. 05
  • 06:25

Olakšan pristup kreditima za mala i srednja poljoprivredna preduzeća

17.12.2019

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i pokrenuli su program kreditne garancije u saradnji sa ProCredit bankom, Addiko bankom i Bankom Intesa, kako bi podstakli banke da ponude kredite u ukupnom iznosu od 90 miliona dolara prehrambenim proizvođačima i individualnim poljoprivrednim gazdinstvima tokom perioda od 12 godina.

Deo kreditnog portfelja namenjen je za podršku startapovima koji posluju manje od 3 godine, preduzećima čiji su vlasnici žene i pravnim licima u nerazvijenim regionima Srbije. Pogodnosti  za korisnike kredita su duži rok dospeća i povoljniji uslovi kreditiranja.

Priručnik „Pravilno poslovanje specifičnih delatnosti“ koji, između ostalog, detaljno obrađuje propise o uslovima i načinu ostvarivanja prava na kreditnu podršku u poljoprivredi, možete poručiti na ovom linku.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.