rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Dec. 03
  • 10:17

Osiguravajuće kuće počele da izdaju polise agencijama

29.10.2020

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija izjavio je da su osiguravajuće kuće, od ponedeljka 26. oktobra 2020. godine, počele da izdaju polise osiguranja turističkim agencijama, čime se stvaraju uslovi za njihov dalji nesmetan rad.

Izdavanjem prvih polisa odblokirana je procedura za izdavanje licenci turističkim agencijama. Osiguravajuće kuće će na osnovu bilansa poslovanja i procene rizika za svaku pojedinačnu agenciju, nastaviti ovaj proces, ali je to sada stvar poslovnog odnosa između osiguravača i organizatora putovanja. Polise će važiti godinu dana.

Na snagu je stupio novi Pravilnik o vrsti, visini i uslovima garancije putovanja, visini depozita u zavisnosti od kategorije licence, načinu aktiviranja, nameni sredstava, kao i o drugim uslovima koje mora da ispuni organizator putovanja („Sl. glasnik RS“, br. 124/20), koji je otvorio mogućnost da ubuduće bankarske garancije mogu biti alternativni način obezbeđivanja garancija putovanja, kao uslov dobijanja licenci za turističke agencije.

Agencijama je na ovaj način omogućeno da biraju koji je način obezbeđivanja uslova za dobijanje licence za njih povoljniji.

Sve informacije o uslovima za dobijanje licence i garancije putovanja, kao i tekst pomenutog Pravilnika, možete pronaći u novom broju našeg časopisa „Sve inspekcije na dlanu“.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.