• Sep. 26
 • 03:05

Podsećamo, 30 juna ističe rok za dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2020. godinu

29.06.2021

Podsećamo pravna lica i preduzetnike koji primenjuju Zakon o računovodstvu, ako još uvek nisu sastavili i dostavili APR-u svoje redovne godišnje finansijske izveštaje, sa odgovarajućom dokumentacijom za 2020. godinu, da rok za njihovo dostavljanje ističe u sredu, 30. juna 2021. god., u ponoć.

U poslednja tri dana, do isteka roka, Agencija za privredne registre očekuje dostavljanje još oko 25.000 redovnih godišnjih finansijskih izveštaja sa dokumentacijom.

Zaključno sa 27. junom, 250.000 obveznika je ove izveštaje dostavilo na jedan od sledećih načina:

- oko 191.000 - istovremeno sa podacima za statističke potrebe,

- skoro 29.000 dostavilo je izjave o nektivnosti,

- više od 30.000 je dostavilo svoje izveštaje samostalno.

Kao i ranijih godina, APR očekuje da će i ove godine veliki broj obveznika svoje izveštaje pripremiti i dostaviti poslednjeg dana roka. Zato je APR za sredu, 30. juna, do ponoći, obezbedila dežurstva u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku, radi pružanja stručne pomoći u vezi sastavljanja i dostavljanja finansijskih izveštaja i tehničke podrške obveznicima, koja je i inače redovno dostupna radnim danima u APR-u.

 

Podsećamo da se na internet stranici APR-a, u okviru Registra finansijskih izveštaja, mogu pronaći sve relevantne informacije odnosno instrukcije u vezi sa dostavljanjem redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2020. godinu, u formi pravila, tehničkih i korisničkih uputstava, kao i video uputstava, a eventualna sporna pitanja mogu se slati na sledeće elektronske adrese, i to:

- za ažuriranje statusnih podataka ili podataka o zakonskom zastupniku potrebno je uputiti reklamaciju na elektronsku adresu:  obveznicifi@apr.gov.rs,

- za rešavanje pitanja u vezi primene PIS FI sistema, njegovog pristupa ili problema sa potpisivanjem, korisnici se mogu obratiti na elektronsku adresu:  sd@apr.gov.rs i

- za dodatna pitanja i objašnjenja u vezi dostavljanja izveštaja koja ne možete naći na internet stranici APR-a i u korisničkim uputstvima za sastavljanje i dostavljanje izveštaja, na raspolaganju je mejl adresa:  finizvestaji@apr.gov.rs.

APR poziva sve obveznike dostvljanja ovih izveštaja da, u zavisnosti od prirode pitanja, pravilno opredeljuju elektronsku adresu za njihovo slanje, a sve u cilju efikasnije organizacije rada i blagovremenog dobijanja odgovora na postavljena pitanja.

Informacije o prijemu i obradi svih vrsta izveštaja za 2020. godinu, obveznici mogu pratiti na internet stranici APR-a, u delu:  Finansijski izveštaji > Pretraga izveštaja za 2020. godine u postupku obrade.

APR, takođe, skreće pažnju korisnicima koji su izvršili uplatu naknade za obradu i javno objavljivanje redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja i propisane dokumentacije, da ne čekaju uparivanje naknade sa predmetom u posebnom informacionom sistemu APR-a, već da skeniranu uplatnicu prilože na predviđeno mesto u tom sistemu i dostave pripremljeni izveštaj.

 

 • Kontakt podaci
 • Rezon Media Grup
 • Loznička 2, 11000 Beograd
 • +381 11 244 34 01
 • +381 11 244 91 46
 • info@rezon.rs
 • Instagram
 •  
 • Rezon Bulgaria
 • Rezon Romania

Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.