rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Jul. 10
  • 09:53

Pojačane aktivnosti Poreske uprave na suzbijanju sive ekonomije u prometu akciznih proizvoda

10.06.2020

Prema saopštenju Poreske uprave od 9.6.2020. god., u okviru sprovođenja pojačanih aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije u prometu akciznih proizvoda, inspektori Poreske policije u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova pronašli su i oduzeli 2.485 litara sredstava za dezinfekciju.

Sredstva za dezinfekciju sa 70 odsto alkohola, bez dokaza o poreklu su pronađena prilikom pretresa garaže u dvorištu porodične kuće u Smederevu. Protiv lica od kog su oduzeta sredstva biće podneta krivična prijava zbog nedozvoljenog skladištenja robe.

 

Takođe, u okviru istih aktivnosti pojačanih kontrola, inspektori Poreske policije u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova pronašli su i oduzeli 5.250 paklica cigareta bez akciznih markica.

Cigarete su pronađene prilikom pregleda putničkog vozila u mestu Đuroviće, opština Raška. Protiv lica od kog su oduzete cigarete biće podneta krivična prijava zbog nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.

 

Prethodno su (5.6.2020. god.), takođe u okviru pojačane kontrole u prometu akciznim proizvodima, inspektori Poreske policije, opet u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, pronašli i oduzeli 6.500 paklica cigareta bez akciznih markica. Cigarete su pronađene prilikom pregleda putničkog vozila u mestu Progorelica. Protiv lica od kog su oduzete cigarete biće podneta krivična prijava zbog nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.