• Aug. 08
  • 14:54

Poreska prijava PPDG-3R podnosi se isključivo na novom obrascu

21.07.2021

Poreska uprava je objavila Obaveštenje u kojem se navodi da je 3.7.2021. god. stupio na snagu Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o obrascima poreskih prijava za utvrđivanje poreza na dohodak građana koji se plaća po rešenju, koji je objavljen u „Sl. glasniku RS“, br. 67/21 (od 2.7.2021. god.).

Ovim aktom, obrazac PPDG-3R – Poreska prijava za utvrđivanje poreza na kapitalne dobitke, usklađen je sa izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana („Sl. glasnik RS“, br. 24/01,..., 44/21) koje se odnose na utvrđivanje poreza na kapitalni dobitak, odnosno gubitak kod prenosa digitalne imovine.

U skladu sa navedenim, poreski obveznici koji ostvare kapitalni dobitak / gubitak po osnovu prenosa digitalne imovine, u obavezi su da poresku prijavu PPDG-3R podnose u papirnom obliku, isključivo na novom obrascu poreske prijave do implementacije softverske podrške.

Takođe, poreski obveznici koji ostvare kapitalni dobitak / gubitak kod svih ostalih prenosa prava i udela i žele da poresku prijavu PPDG-3R podnesu u papirnom obliku, istu podnose isključivo na novom obrascu, a ukoliko poresku prijavu podnose elektronskim putem preko portala Poreske uprave, prijavu podnose kao i do sada.

 

Podsećamo, svi propisi u vezi sa porezom na dohodak građana, uključujući i pravilnik kojim je propisan iznad navedeni obrazac, kao i svi poreski obrasci pripremljeni za popunjavanje nalaze se na našim elektronskim priručnicima, kao što su: CD za Računovođe, CD za Poslodavce, CD Obrasci i formulari.

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.