rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Dec. 01
  • 23:44

Predsednik Republike Srbije najavio nove mere pomoći za privredu

24.07.2020

Predsednik Republike Srbije je, dana 22. jula 2020. godine u Drugom dnevniku RTS-a, najavio nove mere koje se odnose na jul i avgust 2020. godine. Država će za naredna dva meseca dati po 60 odsto od minimalaca za sve radnike u malim i srednjim preduzećima i kod preduzetnika, a za najmanje još jedan mesec odložiće se plaćanje poreza i doprinosa na zarade.

Takođe, najavio je i projekat „Moja prva plata“ u kojem će država devet meseci sa po 20.000 dinara poslodavcu finansirati platu jednog novozaposlenog srednjoškolca, a sa 24.000 dinara platu novozaposlenog sa diplomom više škole ili fakulteta.

Država je do sada dala 1,36 milijardi dinara za 12.000 preduzeća u Srbiji pod najpovoljnijim uslovima, u okviru ulaganja iz paketa ekonomskih mera u uslovima pandemije.

Takođe, ostavljena je mogućnost bankama da sprovedu produžetak moratorijuma na kredite. Naime, predsednik Vučić je kazao da je sa guvernerkom NBS, Jorgovankom Tabaković, razgovarao o dodatnom moratorijumu na kredite pod određenim uslovima, kako za pojedince, tako i za preduzeća, bar za još dva meseca.

 

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.