rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Oct. 22
  • 19:52

Preduzetnici - privatna praksa u zdravstvu, treba da prijave APR-u nedeljni raspored rada i radno vreme

08.10.2020

Prema saopštenju koje je (5.10.2020. god.) objavila Agencija za privredne registre (APR), osnivači privatne prakse su dužni da do 11. oktobra 2020. god. podnesu registracionu prijavu upisa zabeležbe o nedelјnom rasporedu rada, početku i završetku radnog vremena u privatnoj praksi, u skladu sa članom 8. Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre („Sl. glasnik RS“, br. 99/11, 83/14 i 31/19) i članom 53. Pravilnika o sadržini Registra privrednih subjekata i dokumentaciji potrebnoj za registraciju („Sl. glasnik RS“, br. 42/16).

U skladu sa članom 56. stav 3. Zakona o zdravstvenoj zaštiti, preduzetnici koji obavlјaju privatnu praksu, kao i zdravstvene ustanove počevši od 11.10.2020. god., imaju obavezu da APR-u prijave nedelјni raspored rada, početak i završetak radnog vremena, kako bi ti podaci bili upisani i objavlјeni u okviru Registra privrednih subjekata.

Privatna praksa se upisuje u Registar privrednih subjekata, a njeni podaci će, po službenoj dužnosti, biti objedinjeni sa podacima zdravstvenih ustanova u Jedinstvenoj evidenciji subjekata u zdravstvu, koja će početi da se vodi u APR-u počevši od 11.10.2020. god., zajedno sa Registrom zdravstvenih ustanova.

Radno vreme privatne prakse prijavlјuje se podnošenjem registracione prijave promene podataka - obavezni podaci + dodatak 14, uz dokaz o uplati naknade od 750,00 din.

Podsećamo, detaljno o poslovanju privatne (zdravstvene) prakse i zdravstvenih ustanova pisali smo u našem Priručniku „Pravilno poslovanje specifičnih delatnosti“. Više o ovom priručniku možete saznati klikom na ovaj link.

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.