• Apr. 13
  • 16:01

Prijavljivanje problema inspekcijama uz pomoć IVE

04.03.2021

Kako saznajemo od Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor, prijavljivanje sive ekonomije i kršenja epidemioloških mera od 1.3.2021. god. je dodatno olakšano, jer je građanima i privrednicima na raspolaganju IVA - četbot aplikacija republičkih inspekcija. Nova usluga dostupna je na veb portalu Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor i pruža podršku u popunjavanju onlajn obrasca za prijavu.

Putem onlajn razgovora sa strankama, IVA će pomoći da budu izbegnuta čekanja, dodatno angažovanje operatera i analitičara, kao i inspekcija, jer će obrada brojnih neadekvatnih zahteva i ponavljajući poslovi biti zamenjeni radom softverske aplikacije.

 

Osim podrške u popunjavanju onlajn obrasca, za građane i privredu je pripremljena detaljna lista problema, odgovori na pitanja i moguća rešenja, koja će putem četbot aplikacije biti dostupna za inspekcije, kao što su: Tržišna inspekcija, Inspektorat za rad, Poreska uprava, Sanitarna inspekcija, Inspekcija za drumski saobraćaj, Građevinska inspekcija, Urbanističko–građevinska inspekcija, Upravna inspekcija, Poljoprivredna inspekcija, Veterinarska inspekcija, Prosvetna inspekcija, Zdravstvena inspekcija, Inspekcija socijalne zaštite, turistička inspekcija, Inspekcija poštanskih usluga i inspekcije koje su u nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

 

Podsećamo, o praktičnom radu svih navedenih inspekcija i njihovim nadzorima u praksi redovno pišemo u našem stručnom časopisu „Sve inspekcije na dlanu“.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.