rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Mar. 31
  • 02:14

Privremeno zatvorena 44 granična prelaza zbog koronavirusa

13.03.2020

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici Oluku o zatvaranju graničnih prelaza, kao jednu od novih mera u suzbiijanju širenja koronavirusa.

Privremeno su zatvorena 44 granična prelaza za drumski, železnički i rečni saobraćaj prema Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Severnoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Spisak svih zatvorenih graničnih prelaza objavljen je na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na sednici je usvojena Uredba o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine novih vozila koja imaju isključivo električni pogon, kao i vozila koje pokreće uz atmosferski i električni pogon hibrid.

S obzirom na to da je saobraćaj prepoznat kao moćan izvor zagađenja, a posebno vozila sa zastarelim koncepcijama Euro 3 motora koji kao energetski pogon koriste dizel, doneta je ova konkretna mera u cilju rešavanja pitanja zagađenja vazduha.

U web izdanju časopisa „Računovodstvo i porezi“ br. 174/2 možete pročitati više o Odluci o zatvaranju graničnih prelaza, a na našim elektronskim priručnicima CD-u za Računovođe i CD-u za Poslodavce možete pronaći tekst odluke.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.