• Aug. 08
  • 13:29

Puštena u rad nova, unapređena verzija informacionog sistema za eGrađevinske dozvole

21.07.2021

Nova, unapređena verzija informacionog sistema Centralne evidencije objedinjenih procedura (CEOP) za eGrađevinske dozvole, koja je puštena u rad 12. jula 2021. god, uvedena je kako bi olakšala podnošenje zahteva, unos podataka i praćenje predmeta u toku postupka objedinjene procedure za izdavanje elektronskih građevinskih dozvola.

U sistemu za elektronsko izdavanje građevinskih dozvola radi više od 9.300 korisnika iz nadležnih organa i drugih institucija sa javnim ovlašćenjima za sprovođenje objedinjene procedure, a od početka rada ovog sistema je više hiljada podnosilaca zahteva dostavilo oko 8.500.000 dokumenata u elektronskom obliku.

Zbog obimnih izmena i izvršenih podešavanja u sistemu, potrebno je vreme za stabilizaciju sistema i prilagođavanje korisnika na promene. Upućujemo korisnike da se upoznaju sa novinama u sistemu putem korisničkih video uputstava koja su objavljena na internet stranici Agencije za privredne registre, gde su za svaku grupu korisnika data uputstva za korišćenje aplikativnih rešenja, u skladu sa njihovim ulogama i ovlašćenjima u sistemu.

Kako jednu od novina čini i komponenta za elektronsko plaćanje taksi i naknada preko portala eUprave, čija implementacija je prouzrokovala probleme u radu jednog broja korisnika koji su uplate izvršili preko pojedinih banaka, APR je uputila korisnike na stari način plaćanja taksi i naknada do otklanjanja tehničkih problema u implementaciji ove komponente.

Centralnom informacionom sistemu se pristupa preko veb-sajta APR-a, prijavljivanjem korisnika preko internet stranice: Registri > Građevinske dozvole, gde se korisničkim uputstvima pristupa putem tastera „Pomoć“ i „Video uputstva“.

 

Za sva pitanja u vezi korišćenja aplikativnog sistema CEOP i dodatne informacije koje treba da pomognu korisnicima prilikom rada u novoj, unapređenoj verziji informacionog sistema, APR je obezbedila korisničku podršku, koja je dostupna putem elektronske pošte (CEOP-APR@apr.gov.rs) ili putem telefona: 011 635-9799; 011 635 9835; 011 635-9801 i 011 635 9802.

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.