• Jun. 18
  • 02:24

Raspisan Javni poziv za dodelu subvencija za podršku radu turističkih agencija

20.11.2020

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je, dana 19. novembra 2020. godine, javni poziv za dodelu subvencija za podršku radu turističkih agencija organizatora turističkih putovanja zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Subvencije koje se dodeljuju predviđene su za pokriće troškova u vezi obezbeđenja garancije putovanja. Isplata subvencija će se vršiti u zavisnosti od kategorije lecence i to na sledeći način:

1) licenca kategorije A 10, maksimalno do 2.250 evra;

2) licenca kategorije A 15, maksimalno do 2.500 evra;

3) licenca kategorije A 20, maksimalno do 3.000 evra;

4) licenca kategorije A 25, maksimalno do 3.500 evra;

5) licenca kategorije A 35, maksimalno do 4.000 evra;

6) licenca kategorije A 40, maksimalno do 5.000 evra.

 

Isplata subvencija će se vršiti u dinarskoj protivvrednosti obračunatoj po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan kada je državna pomoć dodeljena.

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju privredna društva, druga pravna lica ili preduzetnici, registrovana u odgovarajućem registru i koja poseduju  licencu organizatora putovanja.

Da bi turistička agencija ostvarila pravo na subvenciju, potrebno je da ispunjava sledeće uslove:

- da je registrovana u odgovarajućem registru;

- da poseduje licencu;

- da je obezbedila garanciju putovanja;

- da nad turističkom agencijom nije pokrenut stečajni postupak;

- da se nad turističkom agencijom ne sprovodi postupak za unapred pripremljeni plan reorganizacije ili da na snazi nisu mere iz unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR);

- da se nad turističkom agencijom ne sprovodi plan reorganizacije ili da na snazi nisu mere iz plana reorganizacije, finansijsko restrukturiranje ili postupak likvidacije.

 

Pravo na podnošenje zahteva ima privredno društvo, drugo pravno lice ili preduzetnik koji poseduje lecencu ili je u 2020. godini posedovao licencu, a koji je Agenciji za privredene registre podneo zahtev za izdavanje nove licence.

Rok za podnošenje zahteva je 4. decembar 2020. godine.

Sve informacije u vezi sa radom turističkih agencija, licencama i garancijama putovanja, kao i o kaznama u vezi istih, možete pronaći u novom broju našeg časopisa „Sve inspekcije na dlanu“.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.