rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Oct. 22
  • 20:29

Rigoroznije mere u GSP-u, vozači u obavezi da kontrolišu putnike

06.10.2020

Sekretarijat za javni prevoz grada Beograda uputio je obaveštenje svim prevoznicima javnog linijskog prevoza u Beogradu u kojem se navodi da su vozači u obavezi da kontrolišu da li putnici koji ulaze u vozilo imaju maske.

U saopštenju tog sekretarijata napominje se da su prednja vrata namenjena za ulazak putnika i da, ukoliko putnik uđe u vozilo bez maske, vozač je u obavezi da ga upozori da napusti vozilo.

Ako putnik bez maske odbije da napusti vozilo, vozač mora da kontaktira dispečera u upravljačkom centru Sekretarijata za javni prevoz, koji će o tome obavestiti najbližu patrolu koja obavlja kontrolu.

Od 05. oktobra 2020. godine sprovodiće se intenzivnije kontrole poštovanja ove mere.

Odluka o zabrani ulaska bez maske na snazi je od 6. jula, a za nepoštovanje mere kazna je 5.000 dinara. Sprovođenje odluke kontroliše Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja uz asistenciju Komunalne milicije.

Obrađeni tekst Odluke o određivanju posebnih mera zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 na teritoriji grada Beograda, možete pronaći na našem elektronskom priručniku „CD za poslodavce“.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.