rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Jan. 24
  • 22:46

Srednje škole i stariji osnovci prelaze na onlajn nastavu

26.11.2020

Krizni štab Republike Srbije je, dana 25. novembra 2020. godine, predložio da sve srednje škole i đaci od petog do osmog razreda osnovne škole pređu na onlajn nastavu, dok će mlađi osnovci, od prvog do četvrtog razreda, nastaviti da idu u školu.

Predloženo je da se vrtići ne zatvaraju jer za to nema ni potrebe, ni opravdanja.

Osnovne škole nastavljaju sa radom po postojećem sistemu od prvog do četvrtog razreda, a od petog do osmog prelaze na onlajn sistem, što će trajati do početka raspusta.

U srednjim školama je najveći rizik zaražavanja dece, koja virus onda donose svojoj kući.

Želja je da do raspusta školski sistem funkcioniše i da se škole ne zatvaraju, već samo da se sistem obrazovanja prevede na manje rizičan nivo.

Krizni štab je doneo odluku da školski raspust počne 21. decembra i da traje do 18. januara naredne godine. Raspust je možda malo duži nego što je bio do sada, ali će se time obezbediti da svi nivoi obrazovanja budu obuhvaćeni svim velikim praznicima, a da učenici i studenti budu što više kod kuće i manje u kontaktima i velikom riziku.

Takođe, Krizni štab smatra da nema potrebe za policijskim časom, niti za vanrednim stanjem. Posle mera koje su uvedene, kada se pogleda stanje u Beogradu i u drugim gradovima uveče, vide se rezultati, jer je većina ljudi svesna opasnosti i rizika ako se mere ne primenjuju.

Na kraju, veoma je važno da se izdrži ova i naredna nedelja, jer posle 4. i 5. decembra se može očekivati da dođe do zaravnjenja krive i mogućeg smirivanja stanja.

Sve propise u vezi sa radom škola, kao i njihovim poslovanjem za vreme epidemije COVID-19, možete pronaći na našem elektronskom priručniku „CD za Direktore školskih i predškolskih ustanova za školsku 2020/2021. godinu“.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.