rezon media grup srbija

stručne publikacije

 

  • Sep. 26
  • 04:31

Stupanje na snagu odredbe člana 34. stav 8. Zakona o trgovini u vezi deklaracije robe

31.01.2020

Dana 31. januara 2020. godine, stupa na snagu odredba člana 34. stav 8. Zakona o trgovini („Sl. glasnik RS“, br. 52/19) koja propisuje da roba u trgovini na malo mora da ima deklaraciju koja sadrži podatke o nazivu i vrsti robe, tipu i modelu u skladu sa prirodom robe, količini izraženoj u jedinici mere ili komadu u skladu sa svojstvima robe, poslovnom imenu proizvođača, a za robu iz uvoza poslovnom imenu uvoznika i zemlji proizvodnje. Pored ovih podataka, roba mora biti označena mašinski čitljivom oznakom (GTIN identifikacijom, QR kodom i dr.).

 

NAPOMENE:

Prečišćen tekst Zakona o trgovini, nalazi se na našim elektronskim priručnicima - CD-u za Računovođe, CD-u za Poslodavce, u on-line verzijama istih, kao i na CD-u uz Priručnik „Pravilno poslovanje specifičnih delatnosti“.

U narednom broju našeg časopisa "Računovodstvo i porezi", objavićemo tekst naše stručne saradnice iz Ministarstva trgovine, sa objašnjenjem o tome šta se podrazumeva pod tipom i modelom u skladu sa prirodom robe koji treba da stoje na deklaraciji po članu 34. Zakona o trgovini.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.