• Jul. 23
  • 22:17

Subvencionisanje dela premije osiguranja za turističke agencije

05.11.2020

Nakon sastanka Ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija sa predstavnicima Privredne komore Srbije i udruženja turističkih agencija, saopšteno je da Ministarstvo, u okvirima svojih nadležnosti, mogućnosti i u saradnji sa drugim resorima, ulaže maksimalne napore kako bi se pružila podrška turističkom sektoru koji je pretrpeo ogromne gubitke tokom pandemije korona virusa.

Predložene mere podrške odnose se na subvencionisanje dela premije osiguranja, kako bi se organizatorima putovanja pomoglo u postupku dobijanja novih polisa osiguranja čija je cena, usled pojačanog rizika, značajno viša u odnosu na period pre pandemije. Pomenute mere imaju za cilj ekonomsko održanje turističkog sektora do proleća 2021. godine, kada se očekuje nastavak rada u punom kapacitetu.

Nekoliko osiguravajućih kuća je izrazilo spremnost da nastave sa izdavanjem polisa osiguranja turističkim agencijama, u cilju obezbeđivanja uslova za njihovo licenciranje i nastavak poslovanja.

Sve informacije o uslovima za dobijanje licence i garancije putovanja, kao i o kaznama u vezi istih, možete pronaći u novom broju našeg časopisa „Sve inspekcije na dlanu“.


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.