• May. 18
  • 17:29

Sutra, 31. marta - krajnji rok za dostavljanje redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2021. godinu

30.03.2022

Agencija za privredne registre (APR) obaveštava sve zainteresovane korisnike da u četvrtak, 31. marta 2022. god., u ponoć, ističe rok za dostavljanje redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2021. godinu, a čiji je bilansni datum 31.12.2021. god.

 

Zaključno sa 29.3.2022. god., obavezu dostavljanja izveštaja, u skladu sa Zakonom o računovodstvu, ispunilo je oko 190.000 pravnih lica i preduzetnika, a očekuje se još oko 90.000 izveštaja.

Kako bi pružila pomoć obveznicima koji će poslednjeg dana podnositi finansijske izveštaje, APR je obezbedila dežurstva u četvrtak, 31.3.2022. god., do ponoći, tako što će zaposleni u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku pružati stručnu pomoć u vezi sastavlјanja i dostavlјanja finansijskih izveštaja, kao i tehničku podršku obveznicima koji će raditi u informacionom sistemu, koje se inače redovno pružaju u radno vreme APR-a. Kontakt putem telefona će biti moguć do 15 sati, a posle toga samo putem i-mejla.

 

APR je podsetila da na njihovom sajtu postoje sve relevantne informacije, a eventualna sporna pitanja mogu se slati na sledeće elektronske adrese, i to:

- za ažuriranje statusnih podataka ili podataka o zakonskom zastupniku potrebno je uputiti reklamaciju na elektronsku adresu: obveznicifi@apr.gov.rs ,

- za rešavanje pitanja u vezi primene PIS FI sistema, njegovog pristupa ili problema sa potpisivanjem, korisnici se mogu obratiti na elektronsku adresu: sd@apr.gov.rs i

- za dodatna pitanja i objašnjenja u vezi dostavljanja izveštaja koja ne možete naći na ovoj internet stranici i u korisničkim uputstvima za sastavljanje i dostavljanje izveštaja, na raspolaganju je i-mejl adresa: finizvestaji@apr.gov.rs .

APR je napomenula da, u zavisnosti od prirode pitanja, obveznici pravilno opredelјuju elektronsku adresu za njihovo slanje, a sve u cilјu efikasnije organizacije rada i blagovremenog dobijanja odgovora na postavlјena pitanja.

 

Podsećamo, sve što Vam je potrebno za dostavljanje godišnjeg finansijskog izveštaja za 2021. god., obezbedili smo svim kupcima našeg elektronskog priručnika - CD Priprema završnog računa, na sajtu: www.PripremaZavrsnogRacuna.rs .

Ukoliko već niste do sada kupili ovaj Priručnik, detaljnije o njemu saznajte klikom na ovaj link.

 


Dizajn i izrada sajta Creative Web

2017. Sva prava zadržana. RezonSrbija.rs
Member of Radika Verlag

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.