Sutra, 31. marta - krajnji rok za dostavljanje redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2021. godinu

30.03.2022

Agencija za privredne registre (APR) obaveštava sve zainteresovane korisnike da u četvrtak, 31. marta 2022. god., u ponoć, ističe rok za dostavljanje redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2021. godinu, a čiji je bilansni datum 31.12.2021. god.

 

Zaključno sa 29.3.2022. god., obavezu dostavljanja izveštaja, u skladu sa Zakonom o računovodstvu, ispunilo je oko 190.000 pravnih lica i preduzetnika, a očekuje se još oko 90.000 izveštaja.

Kako bi pružila pomoć obveznicima koji će poslednjeg dana podnositi finansijske izveštaje, APR je obezbedila dežurstva u četvrtak, 31.3.2022. god., do ponoći, tako što će zaposleni u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku pružati stručnu pomoć u vezi sastavlјanja i dostavlјanja finansijskih izveštaja, kao i tehničku podršku obveznicima koji će raditi u informacionom sistemu, koje se inače redovno pružaju u radno vreme APR-a. Kontakt putem telefona će biti moguć do 15 sati, a posle toga samo putem i-mejla.

 

APR je podsetila da na njihovom sajtu postoje sve relevantne informacije, a eventualna sporna pitanja mogu se slati na sledeće elektronske adrese, i to:

- za ažuriranje statusnih podataka ili podataka o zakonskom zastupniku potrebno je uputiti reklamaciju na elektronsku adresu: obveznicifi@apr.gov.rs ,

- za rešavanje pitanja u vezi primene PIS FI sistema, njegovog pristupa ili problema sa potpisivanjem, korisnici se mogu obratiti na elektronsku adresu: sd@apr.gov.rs i

- za dodatna pitanja i objašnjenja u vezi dostavljanja izveštaja koja ne možete naći na ovoj internet stranici i u korisničkim uputstvima za sastavljanje i dostavljanje izveštaja, na raspolaganju je i-mejl adresa: finizvestaji@apr.gov.rs .

APR je napomenula da, u zavisnosti od prirode pitanja, obveznici pravilno opredelјuju elektronsku adresu za njihovo slanje, a sve u cilјu efikasnije organizacije rada i blagovremenog dobijanja odgovora na postavlјena pitanja.

 

Podsećamo, sve što Vam je potrebno za dostavljanje godišnjeg finansijskog izveštaja za 2021. god., obezbedili smo svim kupcima našeg elektronskog priručnika - CD Priprema završnog računa, na sajtu: www.PripremaZavrsnogRacuna.rs .

Ukoliko već niste do sada kupili ovaj Priručnik, detaljnije o njemu saznajte klikom na ovaj link.

 


Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.